ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Νέο

Μια αγαπημένη τροφή για μικρούς και μεγάλους...

Ζυμαρικά

Στην Αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν ζυμαρικά για τις λεχώνες για να έχουν δύναμη. Τα έβραζαν σε γάλα και ζάχαρη και τα σέρβιραν σαν σούπα. Στην Τήνο έφτιαχναν τη γαλόσουπα για τα κρύα βράδια με χυλοπίτες που τις έφτιαχναν στα σπίτια και τις στέγνωναν σε σεντόνια. Τα ζυμαρικά ήταν πάντα πιάτο γάμων και μάλιστα τα έφτιαχναν όπως και η μάνα μου στην Καλλονή. Έτσι κι εμείς συνεχίσαμε την παράδοση μόνο που τα στεγνώνουμε σε ξύλινα τελάρα. Χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκο σιμιγδάλι, φρέσκα αυγά , γάλα Τηνιακό και τα λαχανικά μας είναι πάντα φρέσκα.

Παράγουμε λαζάνια με: ντομάτα, σπανάκι, βασιλικό, μάραθο το οποίο υπάρχει άφθονο στο νησί, σκόρδο , κόκκινη πιπεριά και κόκκινη πάπρικα, αυγά και γάλα, μελάνι σουπιάς, τσουκνίδα και λιαστή ντομάτα.